Werking

Onze werking

De Ekerse Karnavalvereniging "De Bierpruvers" heeft als voornaamste activiteit het organiseren van het Ekerse Carnaval.


Het hoogtepunt ligt op de Grote Internationale Carnavalstoet, welke ieder jaar op de eerste zaterdag van maart door de straten van Ekeren-centrum trekt. deze wordt voorafgegaan door een publiciteitscaravaan.

In hetzelfde weekend wordt er een Groot Carnavalbal en een Reuze Kindercarnavalnamiddag gehouden met bij alle twee vele prijzen voor de best verkleden.


De Bierpruvers zorgen ook voor de verkiezing van de Prins Carnaval van Ekeren en voor zijn ontvangst op het districtshuis met officiële sleuteloverhandiging.


Behalve in Ekeren nemen de Bierpruvers ook nog deel aan verschillende andere carnavalstoeten, waaronder deze in de Zustergemeente Andernach (Duitsland).


De Ekerse Karnavalvereniging bezit ook 2 reuzen, Mathieu en Mathilda (zie aldaar),waar zij ieder jaar mee aan verschillende reuzenstoeten deelnemen.


Om de werking te bekostigen hebben we natuurlijk centjes nodig. Daarom nemen wij deel aan verschillende activiteiten zoals de septemberkermis en de Kerstmarkt in Ekeren.


Ook verkopen wij ieder jaar steunkaarten die door onze leden aan de man gebracht worden, zowel aan vrienden en kennissen als deur aan deur en ter gelegenheid van het carnavalweekend geven we een programmaboekje uit waar verschillende handelaars in adverteren. Deze brochure wordt huis aan huis in Ekeren verspreid.


Interesse in één van deze zaken of wil je lid worden van onze vereniging neem contact op met ons secretariaat en zijn helpen u zo snel mogelijk verder.