Andernach

Andernach

Sinds 1979 is Ekeren verzusterd met Andernach, een van de oudste gemeenten in Duitsland. De stad Andernach ligt aan de Rijn, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts in de Landkreis Mayen-Koblenz.

De eerste plannen voor een verzustering ontstonden in 1971 en werden opgestart door de toenmalige Ekerse schepen Bruno Peeters (CD&V). Aanleiding was dat de Ekerse basketbalploeg sponsoring vond in het bedrijf Boullo vlakbij Andernach. Toen Ekeren kampioen speelde, werden de burgemeester en de bedrijfsleider in Ekeren ontvangen en de eerste contacten voor de latere verzustering gelegd. Toch heeft het nog tot in 1979 geduurd vooraleer de verzustering een feit was. 

De verzustering van Ekeren met het Duitse Andernach vond in het karnavalleven een goede voedingsbodem, want Andernach heeft namelijk 4 grote carnavalskorpsen.


Fidelitas 1893 "Blaue Funken" e.V.

Stadsoldatenkorps Andernach 1896 e.V.

Karnevalsgesellschaft Prinzengarde Andernach 1896 e.V.

Rot-Weisse Husaren Andernacher Karnevalsgesellschaft von 1953

 

Het karnaval in Andernach wordt georganisseerd door

Festausschu├č des Andernacher Karnevals e.V. Zij organiseren de stoet in Andernach en al wat er rond hangt.

Om beurt mag elk korps een Prinsenpaar aanbrengen.


Jaarlijks trekken we met onze vereniging naar Andernach om daar deel te nemen aan de "Rosenmontagszug" , afhankelijk van het al dan niet samenvallen van onze carnavalsweekends wordt er voor 2 of 3 dagen naar Andernach gegaan. Ook het vertegenwoordigen van Andernach in onze stoet is daar van afhankelijk.


Het is zeker de moeite om carnaval mee te maken in Andernach of onze zustergemeente eens te bezoeken.