Algemeen

Bierpruvers schenken 104 kilo snoep aan het EVA-centrum

25 november 2020 \\ Algemeen

Ten gevolge van COVID-19 werd er door het district en het stadsbestuur gevraagd om in maart 2021 geen stoet te organisseren. Wij als "Bierpruvers" kopen onze snoep op het ogenblik wanneer we deze voordelig kunnen inkopen, dit was enkele weken voor onze stoet in maart 2020, vermits snoep een lange houdbaarheid heeft hebben we ook onze snoep voor het seizoen 2020 - 2021 ingekocht, niet wetende dat er een virus roet in het eten zou gooien.


Daar de houdbaarheid op het randje zou zijn voor seizoen 2021-2022 hebben we met ons dagelijks bestuur beslist om een deel van onze snoep aan een goed doel te schenken.


In Ekeren is het EVA-centrum dan het meest voor de hand liggend, zij organiseren voor Sinterklaas iets dat voldoet aan de COVID-19 voorschriften en zo de kinderen toch nog een iets moois voor de Sint bezorgen.


Daarom zijn onze Prins en onze voorzitter 104 kilo gaan overhandigen aan de mensen van het EVA-Centrum.

Wat brengt het nieuwe seizoen?

7 oktober 2020 \\ Algemeen

Ten gevolge van COVID-19 zal het een groot vraagteken zijn wat het nieuwe seizoen gaat brengen.

De regels veranderen bijna van week tot week, maar we bereiden alles voor om met steun en op vraag  van het district Ekeren een stoet te organiseren.

Vermoedelijk zal het een ingekorte stoet worden met de geldende regels van dat moment, of er een volledig carnavalsweekend gaat zijn is ook nog niet zeker, wat wel zeker is is dat er geen bal zal zijn, we zoeken nog of er eventueel is alternatiefs kan plaats hebben, maar de Coronaregels laten weinig ruimte.


Wordt vervolgd ...Prins Danny I en de Bierpruvers trokken naar Andernach voor Rosenmontag

26 februari 2020 \\ Algemeen

Op zondag 23 februari 2020 vertrok er weer een mooie delegatie van "De Bierpruvers" aan het station van Ekeren met te bus voor een 3-daagse in Andernach om daar deel te nemen aan "Rosenmontag". Na de vaste stop te Aachenerland voor ontbijt en plasstop werd er verder gereden richting Andernach waar Prins Danny hen opwachte. Nadat iedereen in zijn respectievelijke hotel werd afgezet en een middagmaal werd genuttigd werd er met de bus naar Plaidt gereden om daar naar de carnavalsstoet te gaan kijken.

Maandagvoormiddag werd om 11u11 verzameld aan de Rijn voor het jaarlijkse kanonschieten en kwam er ook nog een delegatie van " De Lustige Gans" ons vervoegen. De oorsprong van het kanonschieten is om zo het slecht weer weg te schieten voor tijdens de stoet, dit jaar werd er goed gericht :-) . Nadien werd een afvaardiging van "De Bierpruvers" en "De Lustige Gans" samen met onze districtsvoorzitter ontvangen op het stadshuis voor de overhandiging van de nodige ordes van de "Festausschuss" en onze prins.

Na het nuttigen van het middagmaal (Erbsensuppe mit Wurst) in Hotel Rheinkrone werd er afgezakt naar het vertrekpunt van de stoet waar deze stipt om 14u11 van start ging. Door het vrij mooie weer was er een talrijke opkomst langs het parcours van de stoet en hebben we kunnen genieten van "Rosenmontag". Nadien werd er nog iets gedronken en gegeten en konden we later op de avond moe maar voldaan naar onze hotelkamer gaan om ons bed op te zoeken.

Dinsdagochtend werd er ook naar jaarlijkse gewoonte nog wat geshopt en werd er naar de middag nog een bezoekje gebracht aan de "Schloßschänke" een eetcafé waar naar jaarlijkse een foto van de regerende prins wordt afgegeven en nog wat wordt nagekaart en iets gedronken wordt.

Tegen 15u werd iedereen aan de bus verwacht om zo de terugreis naar Ekeren in te zetten.

De Prins en het voltallige bestuur wil alle aanwezigen nog eens bedanken voor hun aanwezigheid en er zo weer een geslaagde 3-daagse van te maken.

voor sfeerbeelden van Rosenmontag 2020 in Andernach

Prins Danny I aangesteld

14 September 2019 \\ Algemeen

Op 11 november is het nieuwe carnavalseizoen van start gegaan en naar jaarlijkse gewoonte hebben "De Bierpruvers" dan het eerst daarop volgende weekend hun aanstellingsbal.

In de Akerzaal van 't Ekershof werd om 21u11 Keizer Marc II van zijn macht ontnomen. De avond werd afwisselend opgevrolijkt door dj Plop en de dansmariekes van Tongerlo, Mechelen en Mortsel.

Om 23u11 werd Prins Danny I aangesteld als de nieuwe Prins van "De Bierpruvers" voor het seizoen 2019 - 2020 en dit samen zijn hofdames Anne en Nuria. De Prins had er voor gekozen om Provincieprins van Antwerpen 2018 Sammy en Europaprinses 2019 Marina als peter en meter aan zijn zijde te hebben.

De talrijk opgekomen carnavalisten van bevriende verenigingen, maar ook gansrijders van " De Lustige Gans" hebben er een gezellig bal van gemaakt tot in de vroege uurtjes.

Prins Danny I en het voltallige bestuur willen alle aanwezigen zowel feestvierders als helpers danken voor hun aanwezigheid.

Prins Danny I en hofdames Anne en Nuria en het voltallige bestuur

Nieuwe prins is verkozen

14 September 2019 \\ Algemeen

Het nieuwe carnavalseizoen komt stilaan dichterbij en zo is het ook weer tijd om een nieuwe prins te kiezen voor het komende seizoen.

In het zaaltje achter café "Den Aker" werd op vrijdag 13 september een algemene ledenvergadering gehouden gevolgd door de prinsverkiezing. Daar de enige overblijvende kandidaat Danny Schoonheydt was, was het voor de aanwezige leden een éénvoudige taak om de prins te aanvaarden of af te wijzen.

Nadat de kandidaat prins zich voor had gesteld en zijn motivatie uit de doeken had gedaan, werd hij met éénparigheid van stemmen verkozen tot de nieuwe prins van "De Bierpruvers" .

Danny is een 51-jarige regeltechnieker bij het havenbedrijf Antwerpen en is de ondervoorzitter van onze vereniging waarvan hij reeds 10 jaar lid van is.

Hij wordt bijgestaan door 2 hofdames, zijn dochter Nuria en zijn levenspartner Anne, samen hebben ze beloofd om er een schitterend jaar van te maken.

Prins Danny I

Website in een nieuw jasje

30 augustus 2019 \\ Algemeen

Het nieuwe carnavalseizoen komt stilaan dichterbij en daarom hebben we besloten om onze website in een nieuw jasje te steken.

We hebben de website met de belangrijkste pagina's reeds on-line geplaatst.

We hebben onderandere de nieuws pagina toegevoegd, de agenda is ook veel uitgebreider geworden.

Kom geregeld eens terugkijken en zie hoe onze website terug zal groeien naar een webstek waar u alle nuttige informatie van en over onze vereniging kan vinden.