U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

WERKING

De Ekerse Karnavalvereniging 'De Bierpruvers' heeft als voornaamste activiteit het organiseren van het Ekerse Karnaval.

Het hoogtepunt ligt op de Grote Internationale Karnavalstoet, welke ieder jaar op de eerste zaterdag van maart door de straten van Ekeren-centrum trekt, deze wordt onmiddellijk voorafgegaan door een publiciteitscaravaan.

In hetzelfde weekend wordt er een Groot Karnavalbal en een Reuze Kinderkarnavalnamiddag gehouden met bij alle twee vele prijzen voor de best verkleden.

De Bierpruvers zorgen ook voor de verkiezing van de Prins Karnaval van Ekeren en voor zijn ontvangst op het gemeentehuis met officiële sleuteloverhandiging.

Behalve in Ekeren nemen de Bierpruvers ook nog deel aan verschillende andere Karnavalstoeten, waaronder deze in de zustergemeente Andernach (Duitsland), Karnamor Mortsel, De Plakijzers Kapellen, enz.

De Ekerse Karnavalvereniging bezit ook 2 reuzen, Mathieu en Mathilde (zie aldaar), waar zij ieder jaar mee aan verschillende reuzenstoeten deelnemen. Deurne en Lokeren, 't Koveke en ons Rogèke, geboren op 7 september 1985 gaat sinds 5 maart 2016 staat hij fier naast reuzen Mathieu en Mathilde.

Om de werking te bekostigen hebben we natuurlijk centjes nodig.Daarom nemen wij deel aan verschillende activiteiten zoals de dorps dag, muziek in de wijk, Kasteelfeesten en Kerstmarkt in Ekeren.

Ook verkopen wij ieder jaar steunkaarten die door onze leden aan de man gebracht worden, zowel aan vrienden en kenissen als deur aan deur ter gelegenheid van het Karnavalweekend geven we een programmaboekje uit waar verschillende handelaars in adverteren.  Deze brochure wordt huis aan huis in Ekeren verspreid.

Interesse in één van deze zaken, kijk verder op de site of neem contact op met de Bierpruvers,

 

 

 

DE NIEUWE PIN VOOR 2019