Ekerse Karnavalvereniging "De Bierpruvers" vzw

 

 

 
 
 

Werking

De Ekerse Karnavalvereniging "De Bierpruvers" heeft als voornaamste activiteit het organiseren van het Ekerse Karnaval.

Het hoogtepunt ligt op de Grote Internationale Karnavalstoet, welke ieder jaar op de eerste zaterdag van maart door de straten van Ekeren-centrum trekt. deze wordt onmiddellijk voorafgegaan door een publiciteitscaravaan.

In hetzelfde weekend wordt er een Groot Karnavalbal en een Reuze Kinderkarnavalnamiddag gehouden met bij alle twee vele prijzen voor de best verkleden.

De Bierpruvers zorgen ook voor de verkiezing van de Prins Karnaval van Ekeren en voor zijn ontvangst op het districtshuis met officiële sleuteloverhandiging.

Behalve in Ekeren nemen de Bierpruvers ook nog deel aan verschillende andere Karnavalstoeten, waaronder deze in de Zustergemeente Andernach (Duitsland).

De Ekerse Karnavalvereniging bezit ook 2 reuzen, Mathieu en Mathilde (zie aldaar),waar zij ieder jaar mee aan verschillende reuzenstoeten deelnemen.

Om de werking te bekostigen hebben we natuurlijk centjes nodig. Daarom nemen wij deel aan verschillende activiteiten zoals de septemberkermis en de Kerstmarkt in Ekeren.

Ook verkopen wij ieder jaar steunkaarten die door onze leden aan de man gebracht worden, zowel aan vrienden en kennissen als deur aan deur en ter gelegenheid van het Karnavalweekend geven we een programmaboekje uit waar verschillende handelaars in adverteren. Deze brochure wordt huis aan huis in Ekeren verspreid.

Interesse in één van deze zaken, kijk verder op de site of neem contact op met de Bierpruvers.

 

© De Bierpruvers 2001 - 2019