Ekerse Karnavalvereniging "De Bierpruvers" vzw

 

 

 
 

 

Keizer Jos

Het jaar 1999 was voor De Bierpruvers ook een speciaal jaar. In dat jaar mochten we onze eerste Keizer kronen.

Keizer van De Bierpruvers wordt Hij die 3 keer Prins is geweest bij de vereniging, niet noodzakelijk na elkaar.

Jos Daems was de eerste die deze titel ook werkelijk heeft opgenomen nadat Hij 3 maal Prins is geweest.

De eerste keer in 1988 met de jaarleuze
ARRE PETAAT
De tweede keer in 1997 met de jaarleuze
HOUWET MOAR VOL
De derde keer in 1998 met de jaarleuze
T MOET KUNNE

In 1999 werd Prins Jos I aangesteld als Keizer Jos , een titel die in tegenstelling met de titel van Prins (die slechts voor 1 jaar is) levenslang meegaat en Prinses Josée werd Keizerin Josée.
 

Keizer Willy

In 2005 hadden De Bierpruvers iets speciaals te vieren, namelijk Prins Willy die voor de vierde keer Prins werd van De Bierpruvers.

Dit gebeurde voor de eerste keer in 1994 onder de jaarleuze
WETTET NOW NOG NIE
In 1995 volgde Willy zichzelf op met de jaarleuze
NIE GEDOCHT TOCH GELUKT
En in 1996 deed Willy het nog eens over met de jaarleuze
ZET EM OEP

Door omstandigheden kon Willy zijn Keizer titel in 1996 niet opnemen. Na de vereniging 3 jaar met grote inzet vertegenwoordigd te hebben met zijn Prinses Lillianne die jammerlijk overleed aan een slepende ziekte, nam Willy een tijdje afscheid van het hele karnavalgebeuren. Maar men zegt dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en karnaval is nu eenmaal een virus, en zo kwam Willy terug bij De Bierpruvers terecht.

Het eerste jaar als Hofmaarschalk van Prins Walter I en Prinses Jeanninne.

Willy stelde zich het seizoen daarna kandidaat Prins en werd verkozen, wat De Bierpruvers de gelegenheid gaf om Willy zijn verdiende Keizers titel te geven. Dit gebeurde tijdens de plechtige sleuteloverhandiging in het Districtshuis zodat Willy eigenlijk 4 jaar regerend Prins is geweest, wat Hem de titel van Prins/Keizer opleverde.

Keizer Marc

In 2011 hadden de bierpruvers wederom een speciaal jaar Marc II werd keizer nadat hij in 2001 voor de eerste keer prins werd met Prinses Sandra aan zijn zijde met als leuze “We pruuve voart” In 2007 deed Marc II het zonder Prinses met de leuze “ier zemmer wer”, en in 2011 werd hij voor de 3e keer verkozen ditmaal met de leuze “zetter mor iene baaj” In 2013 nam Marc II als Keizer Marc de honneurs waar onder de leuze “Na zen we kleir”


Keizer Marc II

In 2019 werd voor de vierde keer een keizer gekroond bij de bierpruvers, deze keer werd prins Marc III tot keizer Marc II gekroond nadat hij in 2016 voor de eerste keer prins werd met als leuze “boenk eroep” In 2017 deed Marc III het met de leuze “vier maal elf komt ni vanzelf” voor een tweede keer, en in 2018 werd hij voor de derde keer verkozen ditmaal met de leuze “blijve deurgoan” In 2019 nam Marc III als Keizer Marc de honneurs waar onder de leuze “Na zen we nog nie kleir”

 

© De Bierpruvers 2001 - 2019