U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

KEIZERS

Keizer Jos

Het jaar 1999 was voor De Bierpruvers ook een speciaal jaar.  In dat jaar mochten we onze eerste keizer kronen.

Keizer van De Bierpruvers wordt hij die 3 keer Prins is geweest bij de vereniging, niet noodzakelijk na elkaar.

Jos Daems was de eerste die deze titel ook werkelijk heeft opgenomen nadat hij 3x Prins is geweest.

De eerste keer in 1988 met de jaarleuze

ARRE PETAT

De tweede keer in 1997 met de jaarleuze

HOUWET MOAR VOL

De derde keer in 1998 met de jaarleuze

T MOET KUNNE

In 1999 werd Prins Jos I aangesteld als Keizer Jos, een titel die in tegenstelling met de titel van Prins (die slechts voor 1 jaar is) levenslang meegaat en Prinses Josée werd Keizerin Josée.

(foto's zie fotogalerij)

Keizer Willy

In 2005 hadden De Bierpruvers iets speciaals te vieren, namelijk Prins Willy die voor de vierde keer Prins werd van De Bierpruvers.

Dit gebeurde voor de eerste keer in 1994 onder de jaarleuze

WETTET NOW NOG NIE

iN 1995 volgde Willy zichzelf op met de jaarleuze

NIE GEDOCHT TOCH GELUKT

En in 1996 deed Willy het nog eens over met de jaarleuze

ZET EM OEP

Door omstandigheden kon Willy zijn Keizer titel in 1996 niet opnemen.  Na de vereniging 3 jaar met grote inzet vertegenwoordigd te hebben met zijn Prinses Lillianne die jammerlijk overleed aan een slepende ziekte, nam Willy een tijdje afscheid van het hele karnavalgebeuren.  Maar men zegt dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en karnaval is nu eenmaal een virus, en zo kwam Willy terug bij De Bierpruvers terecht.

Het eerste jaar als Hofmaarschalk van Prins Walter I en Prinses Jeanninne.

Willy stelde zich het seizoen daarna kandidaat Prins en werd verkozen, wat De Bierpruvers de gelegenheid gaf om Willy zijn verdiende Keizers titel te geven.  Dit ebeurde tijdens de plechtige sleuteloverhandiging in het Districtshuis zodat Willy eigenlijk regerend Prins is geweest, wat hem de titel van Prins/Keizer opleverde.

(foto's zie fotogalerij)

Keizer Marc II

In 2011 hadden De Bierpruvers wederom een speciaal jaar Marc II werd keizer nadat hij in 2001 voor de eerste keer Prins werd met Prinses Sandra aan zijn zijde met als leuze 'We pruuve voart'.  In 2007 deed Marc II het zonder Prinses met de leuze 'ier zemmer wer', en in 2011 werd hij voor de 3de keer verkozen ditmaal met de leuze 'zetter mor iene baaj'. In 2013 nam Keizer Marc de honneurs waar onder de leuze 'na zen we kleir'

(foto's zie fotogalerij)

DE NIEUWE PIN VOOR 2019